Je bekijkt nu Alles over het merk DELL

Alles over het merk DELL

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:19 januari 2023
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023

Dell Inc. is een Amerikaans bedrijf dat opgericht werd in 1984 door Michael Dell. Het bedrijf begon als een computerassemblagebedrijf op de campus van de Universiteit van Texas in Austin. In de jaren 80 en 90 groeide Dell snel door de verkoop van personal computers via mailorder en internet. In 1992 werd Dell genoteerd aan de NASDAQ-beurs. In de jaren 2000 begon Dell zich uit te breiden naar andere producten en diensten, zoals servers, storage, software en IT-diensten. In 2016 werd Dell overgenomen door het private equity-bedrijf Silver Lake. Sindsdien is het bedrijf opnieuw genoteerd aan de beurs.

Wat zijn de meest verkochte DELL producten

Dell verkoopt een breed scala aan producten, waaronder personal computers, laptops, servers, storage, netwerkapparatuur, software en IT-diensten. Van deze producten zijn de meest verkochte producten waarschijnlijk de Dell laptops en desktop computers. De Dell XPS en Alienware lijn zijn populair onder consumenten, terwijl de Latitude en Optiplex lijn meer gericht is op zakelijke gebruikers. Dell servers en storage-apparaten zijn ook een belangrijk deel van hun productportfolio, vooral gericht op de zakelijke markt.

Werknemers DELL

Volgens de cijfers van 2021 heeft Dell meer dan 165,000 werknemers wereldwijd, waarvan ongeveer tweederde in de Verenigde Staten is gevestigd. De werknemers van Dell zijn werkzaam in verschillende functies, waaronder verkoop, marketing, onderzoek en ontwikkeling, productie en technische ondersteuning.

Marktwaarde

De marktwaarde van Dell varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de prestaties van het bedrijf, de algemene economische omstandigheden en de marktomstandigheden voor technologiebedrijven. Op 2021 Dell marktwaarde was ongeveer $60 miljard USD, Dit is een schatting die kan veranderen gedurende de tijd.