Je bekijkt nu Alles over het merk Hewlett-Packard (HP)

Alles over het merk Hewlett-Packard (HP)

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:19 januari 2023
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023

Hewlett-Packard (HP) is een Amerikaans bedrijf dat opgericht werd in 1939 door Bill Hewlett en Dave Packard. Het begon als een garagebedrijf in Palo Alto, Californië. Het eerste product van het bedrijf was een audio oscillator die gebruikt werd in geluidsinstallaties en testapparatuur.

In de jaren 40 en 50 breidde HP zich uit naar andere producten, zoals test- en meetapparatuur, analoge en digitale instrumenten en computers. In de jaren 60 begon HP zich ook te richten op de ontwikkeling van printers en peripherals. HP is een van de eerste bedrijven die inkjet- en laserprinters introduceerde en groeide uit tot een van de grootste leveranciers van printers ter wereld.

In de jaren 2000 breidde HP zich verder uit naar andere producten en diensten, zoals servers, storage, netwerkapparatuur, software en IT-diensten. In 2015 werd HP opgesplitst in twee onafhankelijke bedrijven, Hewlett Packard Enterprise en HP Inc. HP Inc is gericht op consumentenmarkt en HP Enterprise is gericht op de zakelijke markt.

Op 2021 HP Inc marktwaarde was ongeveer $26 miljard USD en Hewlett Packard Enterprise marktwaarde was ongeveer $28 miljard USD.

De populairste HP producten

Hewlett-Packard (HP) heeft een breed scala aan producten, waaronder personal computers, laptops, servers, storage, netwerkapparatuur, software, printers en peripherals. De populairste producten van HP zijn waarschijnlijk de HP laptops en desktops. De HP Pavilion en HP Envy lijn zijn populaire keuzes voor consumenten, terwijl de HP EliteBook en HP ProBook lijn meer gericht is op zakelijke gebruikers. HP servers en storage-apparaten zijn ook een belangrijk deel van hun productportfolio en gericht op de zakelijke markt. HP printers zijn ook zeer populair, met een groot aandeel in de wereldwijde printermarkt, met speciale aandacht voor de HP inkjet en laserprinters.