De voordelen van een refurbished laptop

  • Door
  • Gepubliceerd
  • Geplaatst in Blog
  • Geüpdatet
  • 3 minuten gelezen
Je bekijkt nu De voordelen van een refurbished laptop

De voordelen van een refurbished laptop

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:8 april 2021
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Steeds meer mensen gaan tegenwoordig op zoek naar een refurbished laptop in plaats van een tweedehandse versie via een particulier. Dat is natuurlijk ook niet zo gek; het product is helemaal in orde en je betaalt er een goede prijs voor. Heb jij nog nooit een refurbished laptop aangeschaft, dan kun je je afvragen wat de voordelen hiervan zijn. Deze lees je in dit artikel.

Een refurbished laptop, wat is dat?

Kamp je met de vraag “Wat is een refurnished latop“? een refurbished laptop is een tweedehands laptop, echter is deze eerst volledig nagekeken en eventueel gerepareerd voordat hij in de verkoop gaat. Allereerst wordt hij volledig gecontroleerd, zowel aan de buiten- als aan de binnenkant. Ook worden onderdelen vervangen die niet goed meer zijn, wordt het technische gedeelte nagekeken en verbeterd en wordt de nieuwste softwareversie erop gezet.

Toch vind je niet alleen gebruikte laptops onder refurbished. Ook laptops die in het verleden last hebben gehad van technische fouten maar nu zijn hersteld vind je hier, net als geretourneerde laptops. Deze zijn dan alleen uit de verpakking gehaald, maar zijn verder niet gebruikt.

Wat zijn de voordelen?

Het kopen van een refurbished laptop brengt een aantal fijne voordelen met zich mee, waardoor het aantrekkelijk is om er eentje aan te schaffen. Het grootste voordeel hierbij is dat het kostenbesparend is. Wanneer je bijvoorbeeld heel graag een Macbook wilt hebben, maar daar het budget niet voor hebt, kun je een refurbished model aanschaffen tegen een scherpe prijs.

Daarnaast is het ook een duurzame en ecologische oplossing, want het is in principe een vorm van recycling. Je koopt geen nieuw product uit de winkel, maar hergebruikt een bestaand product, al is deze wel volledig gereviseerd. In elektronica zitten meestal veel vervuilende stoffen en deze zijn lastig afbreekbaar. Doordat het oude model niet weggegooid wordt, maar opnieuw gebruikt wordt heeft dit een positieve invloed op het milieu.

Overige voordelen

Naast de twee belangrijkste voordelen zijn er natuurlijk nog meer te vinden. Een refurbished laptop wordt altijd professioneel nagekeken en hersteld, wat je uiteraard niet hebt bij een laptop die je tweedehands overneemt van een particulier. Alles wat niet goed meer is wordt hersteld en de laptop wordt van binnen en van buiten schoongemaakt. Ook geniet je altijd van garantie, wat zeker een pluspunt is.

Een ander voordeel is dat je op deze manier ook oudere modellen kunt aanschaffen. Stel dat je heel graag een bepaald model wil hebben, die niet meer in de winkel te koop is. Dan is de kans heel erg groot dat je deze wel als refurbished laptop aan kunt schaffen.

Zijn er ook nadelen?

Waar voordelen zijn, zijn vaak ook nadelen te vinden, dat is bij een refurbished laptop niet anders. Echter moet je je wel afvragen of dit zwaar meeweegt in je beslissing. Een nadeel kan zijn dat je niet weet hoe lang de laptop het nog goed doet, omdat je niet weet hoe intensief hij is gebruikt. Ditzelfde geldt eigenlijk ook voor de accu. De kans is groot dat deze vervangen is, maar wanneer dit niet zo is weet je niet hoe goed deze nog is. Een heel groot nadeel hoeft dit niet te zijn, je zou dan alleen de laptop wat sneller aan de lader moeten leggen.