Je bekijkt nu Een tweedehands laptop kopen is voordelig en goed voor het milieu

Een tweedehands laptop kopen is voordelig en goed voor het milieu

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:2 november 2021
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023

Bij DSL-Tech kun je terecht voor tweedehands laptops van allerlei verschillende merken. Is het tijd voor een nieuwe laptop, dan kun je natuurlijk kiezen voor een nieuw model. Echter is het kopen van een tweedehands laptop veel voordeliger en daarnaast beter voor het milieu. Je zou uiteraard ook op bijvoorbeeld Marktplaats op zoek kunnen gaan naar een gebruikte laptop, maar dan geniet je niet van de voordelen die je bij DSL-Tech wel krijgt.

Wat zijn de voordelen van een tweedehands laptop?

Wanneer je een tweedehands laptop aanschaft bij DSL-Tech kun je er vanuit gaan dat deze laptop goed werkend en functioneel is. Op het moment dat zo’n laptop binnenkomt wordt deze namelijk volledig nagekeken. Alles aan de binnenkant wordt gecontroleerd en schoongemaakt zodat je er zeker van kan zijn dat echt alles werkt. Daarnaast wordt uiteraard ook de buitenkant schoongemaakt en gecontroleerd op mankementen. Het kan voorkomen dat er enkele krasjes op de laptop aanwezig zijn, maar dit is bij een tweedehands model vaak niet te voorkomen.

Daarnaast is het natuurlijk voordeliger dan een nieuwe laptop, hij is immers al gebruikt. De kans dat je het allernieuwste model in handen krijgt is hierbij erg klein, maar het is ook niet zo dat de laptop al tien jaar of ouder is.

Goed voor het milieu

Naast dat het dus een goedkoper alternatief is, is het ook nog eens goed voor het milieu om een tweedehands laptop aan te schaffen. Een laptop die gewoon nog goed is kan nog prima gebruikt worden, en dus is het duurzaam. Doordat je een gebruikt model aanschaft en niet een nieuwe, zorg je dus voor minder afval. Ook is het op deze manier beter voor de planeet, maar ook voor de producten die we op deze manier kunnen besparen. Immers, wanneer er meer tweedehands modellen gebruikt worden hoeven er minder nieuwe producten geproduceerd te worden.

Verschillende merken

Bij DSL-Tech kun je terecht voor laptops van verschillende merken. Denk hierbij aan Apple en HP, maar ook Asus, Dell en Lenovo. Daarnaast kun je hier ook terecht voor accessoires, opladers, docking- en workstations en de nodige software. Alles wat je nodig hebt om direct van start te kunnen gaan kun je hier aanschaffen, en dat voor een goede prijs.

Zijn er dingen onduidelijk of weet je niet goed welk model het beste bij je past? Dan kun je uiteraard ook altijd contact opnemen. De medewerkers van DSL-Tech helpen je hier graag bij, zodat jij al snel aan de slag kunt gaan met de laptop die het beste bij jouw situatie past.