Garantie op een refurbished laptop

  • Door
  • Gepubliceerd
  • Geplaatst in Blog
  • Geüpdatet
  • 3 minuten gelezen
Je bekijkt nu Garantie op een refurbished laptop

Garantie op een refurbished laptop

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:8 april 2021
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023
  • Leestijd:3 minuten gelezen

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop zijn er verschillende mogelijkheden. Je kan er voor kiezen een splinternieuwe laptop aan te schaffen, maar je zou ook een tweedehands laptop kunnen overwegen. Echter zit ook daar nog verschil in. Zo kun je een tweedehands laptop aanschaffen bij een particulier, via bijvoorbeeld Marktplaats. Wil je echter een laptop met garantie, dan kun je beter op zoek gaan naar een refurbished laptop.

Wat is een refurbished laptop?

Een refurbished laptop is een tweedehands laptop, echter koop je deze niet bij een particulier maar bij een gespecialiseerd bedrijf. Op het moment dat er laptops binnenkomen worden deze eerste helemaal nagekeken. De buitenkant wordt gecontroleerd op schade zoals deukjes, krassen, kapotte knoppen en gebarsten schermen. Dit wordt vervolgens hersteld met de juiste, originele onderdelen. Daarna wordt er ook naar de technische kant van de laptop gekeken en wordt dit, indien nodig, ook hersteld.

Wanneer dit allemaal gedaan is wordt de gehele laptop grondig schoongemaakt, ook binnenin. Als laatste wordt de meest recente software geïnstalleerd op de laptop en wordt er gekeken of alles naar behoren werkt.

Genieten van garantie 

Het grote voordeel van een refurbished laptop is, naast dat hij helemaal nagekeken wordt, dat je standaard 1 jaar garantie krijgt op het product. Je kunt er dus vanuit gaan dat de laptop naar behoren werkt, want anders zou er geen garantie op zitten. Wel moet je er rekening mee houden dat je te maken hebt met een tweedehands product, en dus kan het bijvoorbeeld wel zo zijn dat de accu niet zo sterk is als bij een splinternieuwe versie. Wel is het zo dat, mocht de accu erg slecht zijn, deze vervangen zal worden voordat hij in de verkoop gaat.

De voordelen naast garantie 

Natuurlijk is het hebben van garantie een voordeel, maar er zijn nog meer voordelen te vinden. Wanneer je kiest voor een refurbished laptop kost het je namelijk ook minder. De aanschaf van een refurbished model is aanzienlijk minder dan een nieuw model, wat voordelig kan zijn wanneer je geen groot budget hebt. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam en ecologisch want je koopt een tweedehands product dat anders misschien werd weggegooid.

Het grootste verschil en tevens voordeel als je kijkt naar laptops die bijvoorbeeld op Marktplaats staan, is natuurlijk de garantie maar ook het nakijken van de laptop. Een particulier haalt een doekje over de laptop heen en zorgt dat hij is teruggezet naar fabrieksinstellingen, maar doet er verder vrij weinig aan. Wanneer je een refurbished model koopt weet je dat deze grondig is nagekeken, dat hij technisch helemaal in orde is en dat onderdelen die vervangen moesten worden ook daadwerkelijk vervangen zijn.

Refurbished hoeft overigens niet te betekenen dat de laptop al een paar jaar oud is. Geretourneerde laptops die niet gebruikt zijn, maar waarvan de verpakking al wel was geopend worden ook onder refurbished aangeboden. Je hebt dan in feite een splinternieuwe laptop, maar je geniet wel van de voordelen van een refurbished laptop.

DSL TECH

Garantie op een refurbished laptop 2