Je bekijkt nu Kan mijn laptop Windows 11 aan: de minimale specificaties

Kan mijn laptop Windows 11 aan: de minimale specificaties

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:16 januari 2023
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023

Windows 11 is de nieuwste versie van Microsofts besturingssysteem Windows. Het biedt een verscheidenheid aan functies om het computergebruik voor gebruikers gemakkelijker en efficiënter te maken. Voor een soepele ervaring zijn er bepaalde minimale systeemvereisten waaraan moet worden voldaan. Standaard leveren wij Windows 10 op refurbished laptops van DSL-TECH.NL. Liever Windows 11? Neem gerust contact op voor de mogelijkheden.

Voor de beste prestaties beveelt Microsoft ten minste 8 GB RAM aan, een processor met een snelheid van 2 GHz of hoger, en een interne harde schijf met ten minste 20 GB vrije ruimte. Bovendien is voor sommige functies en diensten een internetverbinding vereist. Een beeldschermresolutie van 1366×768 of hoger is ook nodig voor optimale prestaties.

Een up-to-date grafische kaart van een van de volgende leveranciers wordt ook aanbevolen: Intel HD Graphics 4400, AMD Radeon R7 250X of NVIDIA GeForce GTX 950. Voor een optimale visuele ervaring ondersteunt Windows 11 DirectX 12-technologie en is een WDDM 2.0-stuurprogramma of later vereist met ondersteuning voor meerdere beeldschermen, alsmede Shader Model 5-ondersteuning voor Direct3D-functieniveau 12_1.

Tot slot kan Windows 11 gebruik maken van moderne connectiviteitsoplossingen zoals Bluetooth 4.0 of Wi-Fi 802.11ac, zodat gebruikers media kunnen streamen, gegevens draadloos kunnen synchroniseren tussen apparaten en gemakkelijk en snel online content kunnen openen dankzij de ingebouwde Internet Explorer-browser die HTML5-webstandaarden ondersteunt, evenals Adobe Flash Player versie 28 of hoger.

Wat is het verschil tussen Windows 10 en Windows 11?

Windows 10 en Windows 11 zijn beide besturingssystemen (OS) ontwikkeld door Microsoft, maar er zitten veel verschillen tussen.

Windows 10 werd uitgebracht in 2015 en is de meest recente versie van het Windows OS dat beschikbaar is voor personal computers. Het heeft een gebruiksvriendelijke moderne interface, verbeterde beveiligingsfuncties, verbeterde prestaties, ondersteuning voor meerdere beeldschermen, meer multitasking-mogelijkheden en een suite van mobiele toepassingen die kunnen worden gesynchroniseerd tussen apparaten. Het bevat ook functies zoals de virtuele assistent Cortana, Xbox-integratie en de webbrowser Microsoft Edge.

In tegenstelling tot Windows 10 is Windows 11 nog niet beschikbaar op de markt. Hoewel Microsoft enkele previews van het nieuwe OS heeft vrijgegeven, wordt de volledige release ergens in 2021 of later verwacht. Rapporten suggereren dat Windows 11 verschillende nieuwe functies zal hebben, waaronder een herontworpen Startmenu met betere organisatie; verbeterde virtuele desktop mogelijkheden; een bijgewerkte Edge browser; en ondersteuning voor grotere harde schijven tot 2TB. De verwachting is ook dat er betere ondersteuning komt voor meerdere monitoren en ondersteuning voor 4K-resoluties, zodat gebruikers hun content in hogere kwaliteit kunnen bekijken. Daarnaast zijn er geruchten dat Windows 11 zal komen met donkere modus en gezichtsherkenningstechnologie, evenals meer intuïtieve navigatiebediening in het OS zelf.

Uiteindelijk, terwijl er nog veel onbekend is over Windows 11 omdat het nog niet officieel is vrijgegeven, is het duidelijk dat het een aantal krachtige verbeteringen zal bevatten in vergelijking met zijn voorganger – Windows 10 – die het gebruik van een pc veel gemakkelijker moeten maken voor gebruikers wanneer het uitkomt.