Refurbished, wat is dat eigenlijk precies?

Ontcijferd: Wat betekent refurbished echt?

Wat is Refurbished?

In eenvoudige bewoordingen verwijst “refurbished” naar producten die eerder zijn gebruikt, maar zijn gereviseerd en hersteld tot een staat die zo dicht mogelijk bij nieuw ligt. Dit proces omvat vaak grondige inspectie, reparatie van eventuele gebreken, en het vervangen van onderdelen indien nodig. Het resultaat is een product dat technisch functioneel is en er vaak als nieuw uitziet, maar tegen een lagere prijs wordt aangeboden dan een gloednieuw equivalent.

Waar komen refurbished producten vandaan?

Refurbished producten kunnen uit verschillende bronnen komen. Dit omvat geretourneerde producten van consumenten, overstock inventaris van retailers, demo-eenheden van winkels of fabrikanten, en zelfs apparaten die zijn gebruikt voor displaydoeleinden in winkels. Deze producten kunnen worden teruggestuurd om verschillende redenen, variërend van cosmetische onvolkomenheden tot kleine technische gebreken.

Voordelen van Refurbished producten

 1. Kostenbesparing: Een van de meest voor de hand liggende voordelen van refurbished producten is de lagere prijs in vergelijking met nieuwe producten. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteitstechnologie zonder de hoge prijskaartjes.
 2. Milieuvriendelijkheid: Door refurbished producten te kopen, draag je indirect bij aan duurzaamheid. Het hergebruik van elektronische apparaten vermindert de vraag naar nieuwe productie en vermindert dus de impact op het milieu.
 3. Kwaliteit: Hoewel refurbished producten eerder zijn gebruikt, ondergaan ze vaak rigoureuze tests en reparaties om ervoor te zorgen dat ze aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen. Hierdoor kun je een product van hoge kwaliteit krijgen voor een fractie van de prijs.
 4. Garantie en ondersteuning: Veel gerenommeerde verkopers van refurbished producten bieden garanties en klantenondersteuning, waardoor je gemoedsrust hebt bij je aankoop.

De product condities

Wanneer je op zoek gaat naar een laptop, kom je vaak product condities tegen, zoals A-B-C . Maar wat betekenen deze eigenlijk? Hieronder leggen we het voor je uit:

 • A: Een laptop met de product conditie A is eigenlijk niet te onderscheiden van een nieuw model. Het enige spoor dat je zou kunnen vinden is een licht gebruikersspoor. Wanneer je dus op zoek bent naar een nagenoeg nieuwe laptop, dan is dit refurbished product zeker wat voor jou.
 • B: Zie je een laptop met een product conditie B? Dan zijn er enkel wat lichte gebruikerssporen op te vinden. Kleine krasjes bijvoorbeeld, of andere plekjes aan de buitenkant. Het is dus zeker nog wel een nette laptop, en het voordeel is dat je ook hier een goede prijs voor betaalt.
 • C: Wanneer je een laptop ziet met een product conditie C, betekent dit dat de laptop duidelijke gebruikerssporen heeft. Denk hierbij aan deukjes en krassen die aan de buitenkant te zien zijn. Het voordeel hiervan is dat deze laptops het meest voordelig zijn.
 • Nieuw: Deze laptops zijn in principe allemaal nieuw. Het betreft hier namelijk geretourneerde nieuwe en onbeschadigde laptops waarvan enkel de verpakking is geopend.

Met deze gradaties kun je gemakkelijk de staat van de laptop beoordelen en een weloverwogen keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Wanneer moet je refurbished overwegen?

Refurbished producten zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar kwaliteitstechnologie tegen een lagere prijs. Dit kan variëren van laptops en smartphones tot huishoudelijke apparaten en elektronische accessoires. Als je een beperkt budget hebt, maar toch de nieuwste technologie wilt, is refurbished een geweldige optie om te overwegen.

Waar moet je op letten bij het kopen van refurbished?

Bij het kopen van refurbished producten is het belangrijk om te winkelen bij gerenommeerde verkopers die uitgebreide tests en garanties bieden. Controleer ook of het product wordt geleverd met alle benodigde accessoires en de originele verpakking, indien mogelijk. Lees ook beoordelingen en vraag naar de retourbeleid van de verkoper om ervoor te zorgen dat je tevreden zult zijn met je aankoop.

Wat betekent dit bij DSL-Tech?

Bij DSL Tech gebruiken we sterren als gradingsysteem:

 • A grade = 5 sterren
 • B grade = 4 sterren
 • C grade = 3 sterren

Houd er rekening mee dat grading voornamelijk betrekking heeft op het visuele aspect omdat al onze apparaten technisch in perfecte staat verkeren, ongeacht of het 3, 4 of 5 sterren zijn.
Wat krijg je bij onze refurbished laptops?

 • Een out-of-the-box ervaring
 • Standaard geïnstalleerd met Windows 11
 • Accu
 • Adapter + Netsnoer
 • Actieve Microsoft Windows 11 Pro-licentie
 • Factuur met standaard garantie van 1 jaar
 • 6 Maanden Garantie op de Accu

Wat kunt u van ons verwachten na aankoop?

 • 12 maanden volledige garantie op uw aankoop
 • Tot 14 dagen Herzieningsrecht en retourneren
 • Snelle en efficiënte garantieafhandeling
 • Online support via e-mail, chat en hulp op afstand
 • Telefonische helpdesk beschikbaar 5 dagen per week
 • Ook na de garantieperiode blijven wij u van dienst.

Conclusie

Refurbished producten bieden een aantrekkelijke combinatie van kwaliteit, waarde en duurzaamheid. Door te kiezen voor refurbished, kun je genieten van hoogwaardige technologie tegen een fractie van de kosten, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere wereld. Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar een nieuw apparaat, overweeg dan zeker de mogelijkheid van refurbished – het kan je verrassen!

Shopping Cart
De waardering van dsl-tech.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.1/10 gebaseerd op 154 reviews.

Blijf Altijd Op De Hoogte!

Wil je als eerste horen over onze exclusieve aanbiedingen, handige tips en spannende updates?
Vul je e-mailadres in en mis nooit meer iets leuks van ons!