Je bekijkt nu Wat is het verschil tussen refurbished en nieuw?

Wat is het verschil tussen refurbished en nieuw?

  • Bericht auteur:
  • Bericht gepubliceerd op:18 januari 2023
  • Berichtcategorie:Blog
  • Laatste wijziging in bericht:10 juli 2023

Het belangrijkste verschil tussen refurbished (gereviseerd) en een nieuw artikel is de staat waarin het verkeert. Gereviseerde artikelen zijn producten die om verschillende redenen naar de fabrikant of winkel zijn teruggestuurd, zoals spijt van de koper of vanwege een defect, en vervolgens weer zijn doorverkocht nadat ze gerepareerd en getest waren. In de meeste gevallen zijn deze artikelen nog in werkende staat, maar kunnen ze sporen vertonen van eerder gebruik of kleine onvolkomenheden van het reparatieproces.

Nieuwe artikelen daarentegen zijn nooit door iemand anders dan de oorspronkelijke koper gebruikt; ze verkeren in onberispelijke staat zonder enig spoor van eerder gebruik. Dat maakt ze aantrekkelijker voor wie een voorwerp wil hebben dat eruitziet en werkt alsof het net uit de doos komt. Maar zoals met alles wordt dit ook weerspiegeld in het prijskaartje: nieuwe producten kosten vaak aanzienlijk meer dan hun opgeknapte tegenhangers.

Een ander duidelijk verschil tussen refurbished en nieuw is de garantie die de winkelier of fabrikant biedt. Omdat voor refurbished producten al eerder een periode van eigendom is geweest, zullen de meeste winkels kopers geen enkele vorm van garantie bieden bij de aankoop van een refurbished product – hoewel er uitzonderingen kunnen zijn, afhankelijk van het beleid van de winkelier. Nieuwe producten hebben meestal een fabrieksgarantie of een garantie van de winkelier, zodat klanten zeker weten dat ze niet uit eigen zak hoeven te betalen als er kort na aankoop iets misgaat.

Uiteindelijk hangt het van je individuele budget en wensen af of je een gloednieuw product koopt of genoegen neemt met een iets gebruikte maar goedkopere optie; beide bieden verschillende voordelen die verschillende consumenten aanspreken op basis van hun behoeften.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Het verschil tussen gereviseerde en tweedehands producten is groot. Een refurbished artikel heeft een uitgebreid proces van schoonmaken, testen en repareren ondergaan om het weer als nieuw te maken. Het product kan kleine gebreken hebben gehad die gecorrigeerd zijn, of het kan gewoon geopend en teruggestuurd zijn zonder ooit gebruikt te zijn. Gereviseerde artikelen hebben een garantie, zodat kopers zich zeker kunnen voelen van hun aankoop.

Pre-owned producten zijn meestal gebruikte artikelen die in goede staat kunnen zijn, maar niet de kwaliteitscontrole of garantie hebben die bij gereviseerde artikelen hoort. Pre-owned artikelen worden vaak verkocht zoals ze zijn en kunnen niet worden geretourneerd vanwege eventuele problemen die door het gebruik van de vorige eigenaar zijn ontstaan.

Gereviseerde producten bieden meer waarde dan tweedehands artikelen omdat ze een hogere kwaliteitsgarantie hebben omdat ze getest en gerepareerd zijn voordat ze te koop worden aangeboden. Bovendien kunnen klanten vaak geld besparen op dit soort aankopen omdat ze goedkoper zijn dan nieuwe versies van hetzelfde artikel.

Kortom, gereviseerde producten verschillen aanzienlijk van tweedehands artikelen omdat ze betere garanties bieden voor kwaliteit en prestaties omdat ze een uitgebreid proces van testen en reparatie hebben doorlopen voordat ze te koop worden aangeboden. Aan de andere kant hebben tweedehands producten deze garanties niet, omdat ze geen enkele vorm van kwaliteitscontrole of reparatie hebben ondergaan voordat ze worden verkocht. Kopers moeten deze verschillen zorgvuldig overwegen wanneer ze beslissen welke optie voor hen het beste is bij het winkelen voor elektronica of andere soorten goederen.